Bohusläns blåmusslor

Med vackra skal och smakrikt kött är musslan en delikatess som ätits i alla tider, här i Skandinavien ända sedan stenålder. Idag avnjuts blåmusslor ofta vinkokta, tillsammans med pasta eller gratinerade, som en lyxig lunch eller trevlig middag. Scanfjords odlade blåmusslor finns färska i din matvarubutiks fiskdisk. Köp med dem hem och tillaga på klassiskt vis eller varför inte testa tillsammans med nya smaker.

Saknar du Scanfjords musslor i din butik?
Be butiken att ta hem våra blåmusslor eller tipsa oss!

Varför Scanfjords odlade musslor?

Alla blåmusslor du köper från Scanfjord är odlade. Det finns flera skäl att välja våra odlade musslor.

Fria från sand
En mussla som är odlad på band, så som våra är, kommer inte i kontakt med havsbotten och är därför fria från sand och lera. Vi väljer dessutom alltid odlingsplats med omsorg, så att musslorna växer i friskt och strömmande vatten med god näringstillförsel.

Högt näringsvärde
Musslor är ett proteinrikt livsmedel med högt näringsinnehåll. Fettinnehållet är lågt och av det nyttiga slaget och rikt på Omega 3. Eftersom att alla musslor i en odling växer lika länge så är odlade musslor dessutom jämnare i storleken än vad vilda är.

Miljövänlig produktion
Under odlingen tillförs ingen näring utan musslorna lever av plankton i havet. När de sedan skördas och tas upp ur havet följer de näringsämnen som bundits i musslan med. Om ämnena istället stannat kvar i havet hade de bidragit till att öka övergödning.

Full kontroll
Vår märkning garanterar full spårbarhet, från odling till konsument. Scanfjords integrerade process genom odling, skörd och paketering garanterar att produktionens alla led uppfyller de kvalitets- och livsmedelshygieniska krav som finns. Dels gör Livsmedelsverket kontroller och provtagningar på varje odling och vi gör själva regelbundna egenkontroller.

Scanfjords blåmusslor är KRAV- och MSC-certifierade

KRAV

KRAV-märkt mat är producerad på ekologisk grund och med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan, den kontrolleras dessutom minst en gång om året. När Scanfjord för några år sedan KRAV-certifierades var vi först i Sverige med ekologiska och KRAV-märkta blåmusslor. KRAV-märkta musslor odlas alltid på band eftersom att sättet att skörda då inte skadar havsbotten eller andra djurarter. Fartygen vi använder kan spåras och uppfyller alla krav om miljöanpassade bränslen. Våra odlingar ligger dessutom nära land vilket håller nere bränsleförbrukningen.

MSC

Musslorna från Scanfjord bär även det blå MSC-märket vilket garanterar att de kommer från ett hållbart fiske som uppfyller MSC:s miljöstandard och en leverantörskedja som klarar spårbarhetsstandarden. Med målet att vi ska kunna njuta av mat från havet både idag och i framtiden, kontrollerar MSC hela kedjan från hav till tallrik.

Här kan du ladda ner våra Certifikat:

IP certificate Scanfjord 2021

Certificate single site MSC CoC Scanfjord 2021

certificate KRAV Ekologiskt Scanfjord 2021-12-21

Välkommen att kontakta oss

Kundärenden och försäljningsfrågor hänvisas till Försäljning, övriga frågor till Produktion.

Försäljning

Scanfjord Mollösund AB
Gamla Vägen 17
474 70 Mollösund

+46 (0) 735-34 48 20
order@scanfjord.se

 

Produktion

Scanfjord Mollösund AB
Gamla vägen 17
474 70 Mollösund

+46 30-42 15 80, +46 705-92 15 95

info@scanfjord.se
anders@scanfjord.se

 

Viktigt meddelande från Scanfjord!

Viktigt meddelande från Scanfjord! I dessa dagar råder stor uppmärksamhet i media kring ett musselföretag som misstänkts för ekonomisk brottslighet i samband med EU stöd och misskötsel av odlingar som nu utgör fara för sjöfarten Med anledning av detta måste vi meddela...

läs mer
Viktig info!

Viktig info!

I samband med det som har uppdagats hos en annan i branschen aktiv musselodlare och efter uppmärksamheten i media så förstår vi att det är många som har frågor och funderingar. Vi försöker därför svara på de flesta frågor som kommer till oss och här nedan finner ni...

läs mer

Följ oss på Instagram och Facebook

Pin It on Pinterest