Pionjärer i branschen

Scanfjord med rötter från 1979 är pionjärer i branschen och idag Sveriges största producent av ekologiskt odlade blåmusslor. Vi står för över 90 procent av den svenska produktionen. Blåmusselodling, packning och försäljning av musslor är vår kärnverksamhet. Utöver det erbjuder vi olika tjänster till andra odlare samt utvecklar och säljer vårt odlingssystem till köpare i Sverige och Norden.

All produktion på Orust

Vårt försäljningskontor och vår produktionsanläggning ligger i Mollösund på Orust. Där har vi hemmahamnen för våra fartyg, en reningsanläggning och ett levandelager för musslor. På produktionsanläggningen rensar och paketerar vår kompetenta personal musslorna i vakuumförpackningar eller i nät så att vi kan leverera färska odlade blåmusslor året om.

Varför Scanfjord?

Vår långa erfarenhet och kompetensen som kommer med den är viktig i musselnäringen. Det är en tuff bransch där många producenter kommit och gått. Det är en verksamhet som kräver en väl genomtänkt strategi, inte minst för att kunna leverera färska blåmusslor året om oavsett väder. Det är också en verksamhet som ställer höga krav på produktionen. Det är lika viktigt att vara snäll mot havet som att vara säker i hanteringen.

Scanfjords blåmusslor är KRAV- och MSC-certifierade

KRAV

KRAV-märkt mat är producerad på ekologisk grund och med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan, den kontrolleras dessutom minst en gång om året. När Scanfjord för några år sedan KRAV-certifierades var vi först i Sverige med ekologiska och KRAV-märkta blåmusslor. KRAV-märkta musslor odlas alltid på band eftersom att sättet att skörda då inte skadar havsbotten eller andra djurarter. Fartygen vi använder kan spåras och uppfyller alla krav om miljöanpassade bränslen. Våra odlingar ligger dessutom nära land vilket håller nere bränsleförbrukningen.

MSC

Musslorna från Scanfjord bär även det blå MSC-märket vilket garanterar att de kommer från ett hållbart fiske som uppfyller MSC:s miljöstandard och en leverantörskedja som klarar spårbarhetsstandarden. Med målet att vi ska kunna njuta av mat från havet både idag och i framtiden, kontrollerar MSC hela kedjan från hav till tallrik.

Välkommen att kontakta oss

Kundärenden och försäljningsfrågor hänvisas till Försäljning, övriga frågor till Produktion.

Försäljning

Scanfjord Mollösund AB
Gamla Vägen 17
474 70 Mollösund

+46 (0) 735-34 48 20
order@scanfjord.se

 

Produktion

Scanfjord Mollösund AB
Gamla vägen 17
474 70 Mollösund

+46 30-42 15 80, +46 705-92 15 95

info@scanfjord.se
anders@scanfjord.se

 

Viktigt meddelande från Scanfjord!

Viktigt meddelande från Scanfjord! I dessa dagar råder stor uppmärksamhet i media kring ett musselföretag som misstänkts för ekonomisk brottslighet i samband med EU stöd och misskötsel av odlingar som nu utgör fara för sjöfarten Med anledning av detta måste vi meddela...

läs mer
Viktig info!

Viktig info!

I samband med det som har uppdagats hos en annan i branschen aktiv musselodlare och efter uppmärksamheten i media så förstår vi att det är många som har frågor och funderingar. Vi försöker därför svara på de flesta frågor som kommer till oss och här nedan finner ni...

läs mer
Ny skandal i Musselbranshen!

Ny skandal i Musselbranshen!

Viktigt meddelande från Scanfjord!  Ny skandal i musselbranschen i Bohuslän! Med anledning av uppståndelsen i media om grov misskötsel av musselodlingar kring Orust måste vi meddela våra kunder och andra affärskontakter att detta inte har något som helst med vår...

läs mer

Följ oss på Instagram och Facebook

Pin It on Pinterest